”Study in Romania”, dezideratul învățământului superior

Cel mai important eveniment internațional din domeniul învățământului superior și-a deschis porțile. Metropola americană Washington D.C. găzduiește în perioada 26 – 31 mai Conferința și Expoziția anuală NAFSA. În cadrul acestui eveniment, 3.500 de universități din peste 100 de țări își prezintă oferta educațională.  

Țara noastră este prezentă cu un pavilion național sub deviza ”Study in Romania”, care reunește 24 de universități participante.

“Interesul universităţilor româneşti de a participa la acest eveniment dovedeşte o dată în plus, deschiderea acestora spre colaborări internaţionale, atât din perspectiva atragerii de studenţi străini, cât şi a stabilirii de parteneriate în domeniul educaţiei şi cercetării. Universităţile româneşti au înţeles că învăţământul superior este supus unei competiţii globale căreia nu pot să-i facă faţă decât prin creşterea calităţii serviciilor oferite şi a unei promovări corespunzătoare.”, a transmis Consiliul Național al Rectorilor din România.

Pavilionul “Study in Romania” vine în întâmpinarea acestui deziderat care urmărește internaționalizarea învăţământului superior românesc.
Demersul este susținut prin portalul http://www.studyinromania.gov.ro și organizat sub egida Consiliului Naţional al Rectorilor din România, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, al Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării şi al Agenţiei Naţionale ERASMUS.

”Principalul mesaj promovat este acela conform căruia în România există universităţi competitive la nivel global, atât în domeniul educaţiei, cât şi în cel al cercetării ştiinţifice. România oferă un mediu de studiu de calitate, adecvat şi sigur, precum şi facilităţi de nivel european în campusurile universitare, la costuri mai competitive în raport cu alte ţări europene.”, a transmis Consiliul Național al Rectorilor din România.

Creşterea vizibilităţii şi atractivităţii României ca destinaţie de studii universitare este susținută pe tărâm american de către rectorii universităților participante și de peste 70 de reprezentanți ai mediului academic din țară. Participarea României la evenimentul din capitala Statelor Unite ale Americii se bucură de prezența secretarului de stat pentru învăţământ superior Gigel Paraschiv, dar și de contribuția reprezentanților Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării şi ai Agenţiei Naţionale ERASMUS. Universitatea ”Ovidius” Constanța se numără printre instituțiile participante.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole