Rainbow Warrior, nava-fanion a Greenpeace

Rainbow Warrior, nava-fanion a Greenpeace, a sosit astăzi, 29 mai în portul Constanța unde va poposi pentru o perioadă de cinci zile. Prezența Rainbow Warrior în țara noastră reprezintă un mesaj extrem de puternic. Vasul călătorește pe oceanele și mările Terrei pentru proiecte științifice sau pentru a protesta împotriva marilor poluatori.

Este o platformă de conectare a celor care cred că pot și vor să ajute planeta. Rainbow Warrior este și una dintre cele mai “verzi” nave din lume: folosește preponderent velele pentru deplasare, nu deversează deșeuri în mare, iar materialele folosite pentru construirea sa au fost alese doar din surse ce respectă normele etice ale Greenpeace.
Echipajul a venit în țara noastră cu intenția de trage un semnal de alarmă în legătură cu modul în care producem energie în prezent și schimbarea climei planetei. Mesajul Rainbow Warrior pentru România este: stop cărbune, folosiți energie curată!
Pe navă se găsesc imagini sugestive cu elemente din natură afectate iremediabil de factorii poluatori sau schimbările climatice. Politicienii și sectorul de business trebuie să oprească orice sprijin pentru combustibilii fosili, principalii agresori ai climei, și să deschidă calea pentru energia regenerabilă. Viteza aplicării unor măsuri benefice climei trebuie să crească pentru a nu încălzi planeta cu mai mult de 1,5 grade Celsius. Altfel, generația viitoare nu va mai avea un viitor!
Portul Constanța este prima oprire dintr-un tur de 5 luni, care promovează soluțiile energetice curate și solicită acțiuni decisive din partea liderilor europeni.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole