Noi medicamente compensate și gratuite

Veste bună pentru pacienții diagnosticați cu scleroză multiplă și neoplasm tiroidian! Două molecule inovative prescrise în tratamentul acestor maladii vor fi introduse săptămâna aceasta pe lista de medicamente compensate și gratuite.

Anunțul aparține ministrului Sănătății. Medicamentele vor fi incluse pe această listă în cadrul ședinței de Guvern din data de 30 mai.

“Este vorba despre două medicamente care fac obiectul contractelor cost – volum. Unul este pentru scleroză multiplă şi unul pentru oncologie tiroidiană. Sunt primele de anul acesta. (…) Trebuie să rezolvăm echilibrul acesta între inovative şi generice, astfel încât majorarea clawbackului să nu afecteze existenţa pe piaţă a medicamentelor ieftine. (…) Vom introduce prima dată medicamentele care fac obiectul contractelor cost – volum”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Peste 1.800 de pacienți vor beneficia de tratamentul cu cele două medicamente. Anul trecut, 37 de molecule au fost utilizate pentru tratarea a aproximativ 40.000 de bolnavi.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole