Bărbat căutat pentru crime de război, prins la Constanța

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanţa au depistat un bărbat, în vârstă de 57 de ani, cu dublă cetăţenie – suedeză şi bosniacă, ce era urmărit internaţional pentru comiterea infracţiunii de crime de război împotriva civililor, fapte petrecute în anul 1992, pe teritoriul Iugoslaviei.
IGPR precizează că, miercuri dimineaţa, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu sprijinul Serviciului pentru Imigrări Constanţa, la solicitarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au depistat un bărbat, de 57 de ani, pe numele căruia exista o cerere de urmărire internaţională emisă de autorităţile bosniace.
Bărbatul în cauză, cu dublă cetăţenie – suedeză şi bosniacă, a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea infracţiunii de crime de război împotriva civililor, fapte petrecute în anul 1992, pe teritoriul Iugoslaviei.
Acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Constanţa, urmând ca joi să fie prezentat Curţii de Apel, cu propunere de arestare preventivă.
Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.
Sursa: Comunicat IGPR

Cele mai Accesate Articole