Sărbătoare academică la Constanța

Mediul academic constănțean a celebrat împlinirea a 20 de ani de la înființarea Facultății de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității ”Ovidius”. Cu acest prilej, instituția de învățământ a găzduit în perioada 24 – 26 mai cea de-a treia Conferință internațională intitulată „Contemporary Perspectives in Psychology Education and Social Work”.

Lucrările conferinței au debutat cu discursurile rectorului Sorin Rugină, prorectorului Mihai Gîrțu și președintelui Senatului Universității ”Ovidius” Constanța, Ion Botescu. Alături de aceste personalități marcante ale instituției de învățământ de la malul mării, și-au susținut alocuțiunile decanul Facultății de Psihologie și Științele Educației din Constanța, Virgil Frunză, omologul său de la Universitatea ”Transilvania” din Brașov, Mariela Păvălache, dar și profesorul universitar Fausto Presutti din cadrul Institutului de Psihologie și Științele Educației din Roma.
Evenimentul a continuat cu susținerea în plen a comunicărilor unor personalități marcante ale mediului academic din țară și străinătate. Pupitrul le-a aparținut profosorului universitar  doctor Michael Stevens din cadrul Chicago School of Psychology- Statele Unite ale Americii și profesorilor universitari doctori Emil Verza și Ioan Neacșu de la Universitatea din București.
Conferința a continuat cu festivitatea de decernare a titlului de PROFESOR HONORIS CAUSA a  Universității „Ovidius” din Constanța doamnei Annie SAVARD, conferențiar universitar din cadrul Universității McGill – Canada.
Festivitatea de decernare a fost urmată de o lansare de carte intitulată ” Intervenții psihopedagogice în tulburările specifice de învățare.  Învățăm fonologic – program structurat de antrenament al conștiinței fonologice bazat pe dovezi științifice ”.   Autorii lucrării sunt  Carmen David  și Adrian Roșan.
În a doua parte a zilei, lucrările conferinței s-au desfășurat pe secțiuni.  Participanții înscriși la eveniment au avut ocazia de a fi protagoniștii unor workshop-uri pe domeniile lor de specializare. Atelierele au fost organizate în zilele de 25 și 26 mai. Această conferința și-a propus să promoveze idea conform căreia educația și consilierea psihologică sunt motorul evoluției fiecărui individ și implicit a dezvoltării societății în ansamblul ei.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole