Treceri de pietoni vorbitoare

La Galați, zebrele comunică cu pietonii! Nu, nu este vorba despre animalele sălbatice, ci despre marcajele pietonale de pe carosabil. ”Uită-te în stânga!”, ”Ia-ți copilul de mână!” și ”Lasă telefonul!” sunt mesajele pe care trecerile de pietoni le adresează participanților pedeștri la trafic.

Drumeții care calcă în picioare marcajele cu pricina sunt sfătuiți, astfel, să acorde o atenție deosebită traversării străzii.
Inițiativa inedită aparține unei asociații civice din Galați. Alarmată de numărul mare de accidente rutiere petrecute pe zebre, aceasta a vopsit mesajele între dungile marcajelor pietonale de pe carosabil.

“Ne-am gândit că dacă trecerile pentru pietoni ar vorbi cu noi, ne-am împrieteni mai mult cu ele şi le-am folosi mai des şi mai corect. Aşa că am transformat majoritatea trecerilor de pietoni de pe Bulevardul Oţelarilor în treceri care comunică cu pietonii în stilul unui părinte grijuliu. Cunoşti o zonă unde crezi că acţiunea noastră ar ajuta cu prioritate? Lasă-ne un comentariu şi vom ţine cont. Acesta a fost doar începutul! Ţine aproape ca să afli unde şi când desfăşurăm următoarea pe…trecere! P ână atunci ‘uită-te în stânga’, ‘ia-ţi copilul de mână’ şi ‘lasă telefonul’ atunci când traversezi strada”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei Prieteni pentru Galaţi.

Așadar, acțiunea va continua. Reprezentanții asociației doresc să inscripționeze astfel de mesaje în tot orașul.
Demersul lor se bucură de sprijinul Poliției Rutiere și al Comisiei de Siguranță în Trafic a Primăriei Galați.
În municipiul Galați, o treime dintre accidentele rutiere mortale au drept cauză neatenția și nepăsarea pietonilor.
Rămâne de văzut câți dintre trecători vor respecta sfatul zebrelor și se vor împrietenii cu ele, dacă pașii pe dungile vorbitoare de pe carosabil vor fi o participare grăitoare la trafic că viața are prioritate.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole