Aveți probleme cu alcoolul? Centre de testare în județul Constanța

ALIAT (Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor), Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Ministerul Sănătății organizează Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool, cel mai amplu proiect de testare și prevenire a consumului riscant de alcool din țară.
Românii sunt așteptați în aproximativ 250 de centre din 41 de județe și 150 de orașe, ca să-și evalueze, în doar 5 minute, consumul personal de alcool, prin aplicarea chestionarului AUDIT.
În județul Constanța sunt disponibile centre de testare in mai multe localități: Constanța, Cernavodă, Mangalia, Techirghiol sau Medgidia.
Detalii găsiți  AICI
Chestionarul AUDIT este un instrument științific de evaluare a consumului personal de alcool, dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și utilizat în peste 190 de țări din lume, fiind cel mai de încredere instrument pentru diagnosticarea timpurie a unui consum riscant.
Cu ajutorul acestuia, veți putea, în doar 5 minute, răspunzând la 10 întrebări scurte, să vă evaluați consumul de alcool și să evitați astfel problemele de sănătate viitoare, cauzate de un consum dăunător.
Evenimentul este derulat în cadrul campaniei Luna Națională a Informării despre Efectele Consumului de Alcool, care va fi organizată de Ministerul Sănătății și se va desfășura pe tot parcursul lunii iunie, sub coordonarea tehnică a INSP.
Fiți alături de noi pe 5 iunie la Ziua Națională a Testării Consumului Personal de Alcool!, transmite ALIAT.
Sursa: ALIAT

Cele mai Accesate Articole