Călătoria vinului românesc

Vinurile românești își poartă salba de arome și culori în întreaga lume. Băutura pentru care trecerea timpului nu capătă cusur, ci îi conferă grația desăvârșirii ca în vechiul basm al tinereții fără bătrânețe și al vieții fără de moarte, este în aceste zile promovată în Europa.

Opt producători și exportatori români ai elixirului participă în perioada 4 – 9 iunie la o misiune economică în Slovacia și Cehia în vederea extinderii pieței lor de desfacere pe aceste meleaguri. Demersul se desfășoară prin Programul de Promovare a Exportului pe anul 2019, derulat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România, alături de ambasadele țării noastre la Praga și Bratislava.
Participanții autohtoni la misiune sunt reuniți sub brandul sectorial ”Wines of România”. Cinci dintre cele opt firme românești prezente la eveniment se află la prima lor participare la o misiune economică organizată prin Programul de Promovare a Exportului.

”Turneul celor opt exportatori include realizarea de prezentări și degustari de vinuri la Bratislava, Praga și Usti nad Labem, localitate din zona Boemiei Centrale în fața unei audiențe formate din importatori, distribuitori și comercianți specializați, sommelieri, patroni de baruri și restaurante, firme de catering, rețele de comercializare cu ridicata și en-detail, precum și jurnaliști și bloggeri.”, au transmis reprezentanții Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Semnalele pe cele două piețe europene sunt pozitive pentru România! Tendința de creștere constantă a consumului și importurilor de vin în Slovacia și Cehia, numărul mare de turiști și, mai nou, manifestarea preferinței acestei băuturi în rândul tinerilor conferă orizonturi încrezătoare pentru exportatorii români.
Misiunea se înscrie în suita de acțiuni menite să promoveze imaginea țării noastre pe durata mandatului României la Președinția Consiliului Uniunii Europene și beneficiază de o finanțare de aproximativ 142.000 de lei din vistieria statului.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole