Învierea Domnului și Ziua Eroilor

În acest an, ziua de 6 iunie are o mare însemnătate în calendarul românesc, atât din punct de vedere religios cât și istoric. În fiecare an, la 40 de zile de la Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, în joia din a şasea săptămână de după paşti sărbătorim Înălţarea Domnului.


“I-a dus afară până spre Betania şi, ridicându-Şi mâinile, i-a binecuvântat. Şi pe când îi binecuvânta, S-a despărţit de ei şi S-a înălţat la cer. Iar ei, închinându-se Lui, s-au întors în Ierusalim cu bucurie mare. Şi erau în toată vremea în Templu, lăudând şi binecuvântând pe Dumnezeu”.

Ziua Eroilor este o sărbătoare națională care comemorează bărbații și femeile care au murit în timp ce serveau în forțele armate. În România, prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului. De însemnătatea acestei zile nu ne lasă să uităm, Iulia Sandu, profesor de istorie din Năvodari. An de an, susținută de reprezentanții administrației, bisericii, școlilor și artiști, ea adună întreaga comunitate pentru această mare sărbătoare.
Festivitățile de comemorare au început cu intonarea imnului național și a continuat cu o scurtă slujbă de binecuvântare, urmate de depunerea de coroane la troița din centrul orașului Năvodari.
Glasuri de elevi s-au ridicat în eter în acordurile cântecelor patriotice și populare, acompaniate de ansambluri de dansuri. Pe rând, au evoluat în fața trecătorilor care s-au oprit să asiste, artiști cunoscuți de pe plaiul dobrogean precum: Denisa Ștefania Lucan, Ionela Maricaș, Nicoleta Rodica Șerban și mulți alții.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: Violeta Nichita

Cele mai Accesate Articole