IPS Teodosie, achitat

Curtea de Apel Constanța l-a achitat pe Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Pronunțarea instanței în dosarul în care acesta este judecat pentru că ar fi obţinut ilegal fonduri europene nu este însă definitivă. Decizia judecătorilor constănțeni va putea fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție.


”În temeiul art. 396 alin. 5 raportat la art. 16 alin. 1 lit. b) Cod procedură penală, dispune achitarea inculpatului PETRESCU TEODOSIE, trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.”, se precizează în textul deciziei judecătorilor.

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului nu a întărziat să apară.
În temeiul aceluiași articol din Codul de procedură penală, au fost achitați și inculpații Ciprian Ioan Cojocaru, Bogdan Petrișor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu, Stere Beca și Aurelian Ștefan.  La data faptelor, aceștia au fost mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosire sau tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole