Video. Inundații în țară. Bărbat salvat de pompieri din mijlocul șuvoiului

Ministerul Afacerilor Interne informează că opt persoane au fost salvate şi 263 evacuate din calea viiturilor, în ultimele 24 de ore, în judeţele Argeş, Arad, Bihor, Botoşani, Buzău şi Timiş.
Pompierii, poliţiştii şi jandarmii au intervenit în 101 localităţi din 23 de judeţe, afectate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.
Au fost salvate patru persoane dintr-un autoturism în localitatea Lăpuşnic din judeţul Timiş, iar trei persoane au fost salvate în localitatea Stroeşti din judeţul Botoşani. Tot în judeţul Botoşani, în localitatea Câmpeni, un bărbat a fost salvat după ce tractorul în care se afla a fost luat de viitură”, se arată într-un comunicat al MAI.
”Un bărbat care voia să ajute localnicii loviți de inundații, a căzut pradă furiei apelor. Se afla singur în mijlocul șuvoiului, acuza dureri la o mână și era vizibil speriat! Ajutorul nu a întârziat să apară, pompierii acționând cu o barcă pentru salvarea acestuia!
Ieri seară, un bărbat a fost luat cu tot cu tractor de viitura care s-a format pe râul Miletin, din localitatea Prăjeni, județul Botoșani. A rămas izolat pe tractorul răsturnat de curentul puternic al apei. Pompier ii au fost salvarea lui! Bărbatul a fost recuperat și predat unei ambulanțe din cadrul serviciului județean de ambulanță pentru evaluarea stării medicale.

În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 101 localități din 23 județe afectate de vremea rea. Au fost afectate 181 case, 12 anexe gospodărești, 162 beciuri/subsoluri, 569 curți, 5 clădiri aparținând unor instituții publice și 4 imobile aparținând unor operatori economici”, a transmis Inpectoratul General pentru Situații de Urgență.



Salvarea din mijlocul apelor!
Un bărbat care voia să ajute localnicii loviți de inundații, a căzut pradă furiei apelor. Se afla singur în mijlocul șuvoiului, acuza dureri la o mână și era vizibil speriat! Ajutorul nu a întârziat să apară, pompierii acționând cu o barcă pentru salvarea acestuia!Ieri seară, un bărbat a fost luat cu tot cu tractor de viitura care s-a format pe râul Miletin, din localitatea Prăjeni, județul Botoșani. A rămas izolat pe tractorul răsturnat de curentul puternic al apei. Pompierii au fost salvarea lui! Bărbatul a fost recuperat și predat unei ambulanțe din cadrul serviciului județean de ambulanță pentru evaluarea stării medicale.În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 101 localități din 23 județe afectate de vremea rea. Au fost afectate 181 case, 12 anexe gospodărești, 162 beciuri/subsoluri, 569 curți, 5 clădiri aparținând unor instituții publice și 4 imobile aparținând unor operatori economici.
Publicată de IGSU – Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Romania pe Vineri, 7 iunie 2019


 
Și în localitatea Bascov din judeţul Argeş, angajaţii MAI au evacuat 154 de copii de la grădiniţa cu program prelungit, din cauza apei din curtea unităţii de învăţământ, iar în localitatea Todireni din judeţul Botoşani 49 de persoane au fost evacuate preventiv la Căminul Cultural ca urmare a creşterii cotelor râului Sitna.
“Situaţia din teren este monitorizată şi coordonată permanent prin Centrul Naţional de Conducere Integrată al MAI, care cooperează permanent cu celelalte instituţii reprezentate în Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, iar peste 14.000 de angajaţi MAI – pompieri, poliţişti şi jandarmi -, cu 6.185 de mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină”, mai transmite MAI

Cele mai Accesate Articole