La Elevatio, luminile se aprind!

Casa de cultură din Năvodari a găzduit zilele acestea un program artistic plin de emoție și frumos izvorât din reperele străbune. Roxana Filip, profesor de română și consilier de imagine al liceului „Lazăr Edeleanu”, cu sprijinul colegilor de catedră și al directorului Constantin Pătrană a pus la punct proiectul „Elevatio”, un festival concurs cu caracter cultural-artistic.

85 de edeleni au participat la cele cinci secțiuni: Creație literară, Dans modern și popular, Interpretare vocală și instrumentală, Teatru clasic și teatru de umbre și scurtmetraj, cu tema „România mea cu oameni frumoși”. Alți 200 de colegi au fost prezenți în sală.
Juriul a fost format din artiști reprezentativi care depășesc granița scenei constănțene grație talentului lor, oameni precum: Silvia Dumitrescu- soprană la Teatrul de Operă și Balet „Oleg Danovski”, Iulian Enache – actor și regizor la Teatrul de Stat Constanța, Jacotă Andreea- psiholog și Țiclete Lucreția, reprezentant Rompetrol. Invitatul special al acestei prime ediții de festival a fost actorul Leon Magdan, cunoscut și ca profesorul de joacă.
Roxana Filip, și-a dorit ca prin acest proiect să spargă barierele unei societăți în care școala a piedut monopolul cunoașterii, dar deține monopolul dipomelor și din fericire pe cel al formării interioare, sufletești, pe care tehnologia nu-l poate lua. Un mesaj pentru noi toți a fost lansat de către Roxana chiar de pe scena festivalului: „…la Elevatio, luminile se aprind!- luminile interioare, ideile noi, șansele la o descoperire a sinelui și a celor din jur…”.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole