“George Enescu” – tradiție și inovație

Școala gimnazială „George Enescu” din Năvodari se află la ceas aniversar. Cu o însemnătate aparte în calendarul școlilor românești, aceasta rămâne un reper pedagogic incontestabil, lucru certificat de rezultatele obținute în cei 95 de ani de istorie.

În zi de sărbătoare, școala „George Enescu”  a fost omagiată de toți reprezentanții de seamă ai orașului. Musafirii au fost invitați în încăperea intimă a amfiteatrului școlii unde au asistat la programul pregătit de profesorii și elevii acestei instituții. Cuvântul de deschidere l-a avut, directorul școlii, Manuela Butuman.
Ca orice manifestare românească, bucuria nu începe fără binecuvântarea unui părinte iar părintele de suflet al acestei școli este preotul Adrian Pătrașcu.
Imnul școlii a dat startul petrecerii.
Pe rând, mai multe momente artistice au bucurat oaspeții.
Au fost trecuți în revistă și vechii dascăli ai școlii.
Rememorarea acestor oameni și a timpurilor trăite de ei a fost unul dintre motivele pentru care conducerea a hotărât editarea unei reviste, intitulată sugestiv „Stropi de gând”. Aici puteți găsi foarte multe rânduri sincere cu ajutorul cărora puteți cunoaște, în linii mari, istoria celei mai vechi școli năvodărene.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole