Dezinsecție la Năvodari

Primăria Năvodari informează că acțiunea de dezinsecție va începe în data de 10.06.2019, dacă vor permite condițiile meteorologice.
Dezinsecția se va realiza săptămânal, în fiecare zi de miercuri și joi, până în toamnă, pentru eliminarea insectelor zburătoare și târâtoare, a adulților de culicide, eliminând astfel posibilitatea de depunere a ouălor și reapariția larvelor, care în condițiile temperaturilor ridicate din timpul verii, într-un interval de până la 10 zile se dezvoltă până la stadiul adult.
Autoritățile menționează că Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța nu mai permite folosirea mijloacelor aero utilitare în acțiuni de dezinsecție de pulverizare de la înălțime a produselor biocide pe spații exterioare populate de rezidenți permanenți și/sau temporali, toate acțiunile de profil se vor derula folosind utilaje și echipamente de pulverizare terestre.
Conform Consultanței de specialitate pentru combaterea culicidelor (țânțarilor) realizată de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară ,,Cantacuzino”, în data de 12.04.2019, tratamentele în așezările umane, efectuate la sol, sunt prioritare datorită faptului că poluarea este scăzută, iar eficacitatea este maximă.
Tratamentele din avion nu sunt recomandate în localități deoarece au eficacitate extrem de scăzută, practic nulă, nu au nici un efect asupra focarelor larvale din subsoluri, rețele de canalizare, mici bălți, care reprezintă exclusiv locurile de dezvoltare a larvelor de țânțari în localități, aceste tratamente fiind și extrem de poluante.
În schimb tratamentele de la sol utilizează cantități destul de reduse de produse insecticide, reducându-se astfel gradul de poluare și riscul de toxicitate pentru om și alte organism; aceste tratamente cuprind eficient întreaga vegetație de la sol până la vârfurile copacilor.
Sursa: https://www.gazetadenavodari.ro/dezinsectie-la-navodari-2/
Articolul Dezinsecție la Năvodari apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole