A2, marea … aglomerație către mare

A venit vara și odată cu ea mulți turiști se îndreaptă către răcoarea binefăcătoare a mării. Așa se face că drumurile spre litoral sunt înțesate de mașini. Autostrada Soarelui, cea mai cunoscută și rapidă rută către mare, este luată cu asalt de numeroși conducători auto, dar și de lucrările de reparație ale carosabilului.

Acestea se execută pe toate benzile sensului de mers către Constanţa, între localităţile Perişoru şi Ştefan cel Mare, judeţul Călăraşi. Pe această porțiune de drum, circulația autovehiculelor este deviată pe celălalt sens de mers, până în data de 15 iulie. La fel stau lucrurile și pe tronsonul kilometric 86 – 97, între localităţile Vâlcelele – Dragoş Vodă, din judetul Călăraşi. Traficul rutier este deviat de pe calea 1, București – Constanța, pe calea 2, Constanța – București și se desfășoară pe câte o bandă pentru fiecare direcţie.
Acestea nu sunt singurele puncte nevralgice de pe Autostrada Soarelui! Denivelările şi gropile apărute la partea carosabilă au impus limitarea vitezei de deplasare la 80 km/h până la finalizarea lucrărilor de reparaţii, între Bucureşti şi Fundulea din județul Călărași, pe tronsonul kilometric 12-36.
Toate aceste impedimente și lucrări demarate au transformat Autostrada Soarelui într-o mare aglomerație, dar și nemulțumire din partea Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

”Dacă lucrările la autostradă nu se încheie până pe data de 15 iunie, hotelierii ameninţă cu grevă fiscală pe termen nelimitat, pe parcursul căreia „vor refuza să mai plătească taxe către statul ai cărui funcţionari, plătiţi cu salarii uriaşe, umilesc de ani de zile turiştii care îşi fac concediul pe litoralul românesc”, a transmis, printr-un comunicat de presă, Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.

Organizația acuză ritmul lent cu care se derulează reabilitarea drumului și faptul că aceasta se desfășoară în timpul sezonului estival început la 1 iunie. Perioada aleasă pentru executarea lucrărilor de reparații diminuează considerabil numărul turiștilor care se îndreaptă către Litoralul românesc, motiv pentru care patronatele din turism au solicitat demiterea directorilor CNAIR şi a şefului Biroului de Poliţie Autostrada A2.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole