O nouă cauză în dosarul Beirut

Au trecut patru ani de la incendiul izbucnit la Restaurantul ”Beirut” din Constanța. Tragedia a curmat viața a trei tinere care au murit arse de vii. La momentul izbucnirii incendiului fetele nu au mai putut ieși din camera localului în care se aflau, deși ușa era deschisă.

Raportul de expertiză tehnică judiciară-electroenergetică întocmită de expertul tehnic judiciar dr.ing. Nicoleta-Corina Crețu aruncă în aer vechile concluzii! Constatările recente sunt uluitoare! Datele cuprinse în document arată că motivul izbucnirii flăcărilor a fost „instalația electrică, identificată ca improvizată” din localul situat perete în perete cu camera-vestiar a celor trei fete. Este vorba despre clubul Legendary Pub, intimat parte civilă în dosar. Acesta este amplasat la mansarda clădirii în care se află și restaurantul Beirut.

„Localizarea, cu maximă probabilitate, a focarului inițial al incendiului este în instalația electrică interioară din Clubul Legendary Pub, după tabloul electric secundar, montat pe peretele de lângă vestiar”, se arată în raportul de expertiză tehnică judiciară-electroenergetică întocmită de expertul tehnic judiciar dr.ing. Nicoleta-Corina Crețu.

Inițial, s-a crezut că incendiul a fost provocat de particulele de praf de făină ieșite din cuptorul de pâine, care au atins o grindă de lemn situată la aproximativ 5 metri înălțime, iar aceasta a luat imediat foc. Timp de patru ani, s-a refuzat efectuarea unei expertize tehnice electrice, cu toate că părțile din dosar au solicitat acest lucru, atât în faza urmăririi penale, cât și în etapa cercetării judecătorești de la fond, la Judecătoria Constanța.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole