Creativitate și inovație la Universitatea Ovidius

Universitatea Ovidius Constanța este un important centru academic din țara noastră dar și de peste hotare. Campusul constănțean s-a făcut remarcat prin munca din ultimii ani a conducerii care s-a focusat pe dezvoltarea unei rețele internaționale interconectate de studiu și pe crearea unui spațiu în care studenții să primească  îndrumări de specialitate menite să-i ajute în aplicarea pe piață a noțunilor de teorie studiate la cursuri. Despre abordări inovative s-a vorbit și la întâlnirea de la începutul acestei săptămâni.

În orice domeniu de studiu s-ar afla, profesorii își îndeamnă cursanții la creativitate, îndrăzneală și o deschidere cât mai mare spre colaborări cu diferite arii de activitate. Studenții sunt sfătuiți să analizeze cu atenție piața ofertelor și cerințelor socio-economice, să vină cu idei desprinse tocmai din aceste observații și să le pună în aplicare din postura de antreprenor sau din cea de angajat asumat și responsabil.
Universitatea Ovidius Constanța este una dintre puținele centre de profil din țară care pune accentul pe un lucru foarte valoros pentru studenții ei: pragmatismul într-o formă creativă, astfel încât tranzitul către piața muncii să decurgă natural, ca o continuare firească și productivă, atât pentru propria persoană cât și pentru societate.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole