Alte patru cadavre scoase din Dunăre

Marți dimineață, a început operațiunea de aducere la suprafață a epavei vasului care s-a scufundat în apele Dunării, la Budapesta. În timpul derulării manevrelor de recuperare a vasului, echipajele de salvare au găsit alte patru cadavre. Unul dintre acestea a fost descoperit când cabina căpitanului a ajuns la suprafaţă.


”Acum vom face noi verificări … în părţile barcii unde ar putea exista victime. Scafandrii au tras curelele sub epava scufundată pentru a permite unei uriaşe macarale plutitoare să înceapă să o ridice. Fiecare nivel al barcii va fi verificat pe măsură ce va ieşi la suprafaţă, iar nava va fi ridicată pe o barjă.”, a precizat purtătărorul de cuvânt al forțelor speciale din Ungaria, care coordonează operaţiunea de recuperare.

Au trecut două săptămâni de la naufragiul navei Mermaid în apele Dunării. La bordul acesteia, se aflau 33 de turiști sud-coreeni și doi membri ai echipajului. În seara zilei de 29 mai, vasul de agrement s-a scufundat după ce a fost lovit de nava de croazieră aflată sub pavilion elveţian Viking Sigyn.  Căpitanul ucrainean al acesteia a fost ulterior arestat şi pus sub acuzare pentru neglijenţă soldată cu pierderi de vieţi omeneşti. Până în dimineața zilei de marți, corpurile a 23 de victime au fost recuperate. O persoană este în continuare dată dispărută. În urma tragediei, doar 7 turiști sud-coreeni au supraviețuit. Operațiunile de căutare a celor cinci persoane date dispărute inițial şi de recuperare a epavei au fost îngreunate până acum de vremea nefavorabilă şi de nivelul crescut al apelor Dunării.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole