Lucrări amânate la Autostrada Soarelui

Controversele dintre Ministerul Transporturilor și Federația Patronatelor din Turismul Românesc cu privire la demararea lucrărilor de reparații la Autostrada Soarelui au luat sfârșit. Hotelierii au amenințat cu grevă fiscală pe termen nelimitat, pe parcursul căreia să nu mai plătească taxe către stat, dacă lucrările la autostradă nu se încheie până în data de 15 iunie.

Organizația a acuzat ritmul lent cu care se derulează reabilitarea drumului și faptul că aceasta se desfășoară în timpul sezonului estival. Perioada aleasă pentru executarea lucrărilor de reparații diminuează considerabil numărul turiștilor care se îndreaptă către Litoralul românesc, motiv pentru care patronatele din turism au solicitat demiterea directorilor CNAIR şi a şefului Biroului de Poliţie Autostrada A2.
Pentru depășirea impasului, cele două părți s-au așezat la masa dezbaterilor, iar consolidarea vestitului drum către mare a fost amânată pentru toamna acestui an. În urma întâlnirii cu reprezentanții Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc , ministrul Transporturilor a decis ca lucrările de reparații începute la Autostrada Soarelui să fie sistate în data de 15 iunie și reluate după 15 septembrie.

”Cred că aşa trebuie să funcţioneze un parteneriat bun şi eficient, trebuie să existe comunicare, trebuie să existe deschidere şi trebuie să existe transparenţă. Deci, până vineri, se vor termina toate lucrările începute, acolo unde se lucrează în momentul de faţă – la km 37, la km 90 – şi unde s-au mai deschis şantierele, urmând ca după 15 septembrie să reluăm toate lucrările în regim de urgenţă.”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Tot după 15 septembrie, vor fi demarate și lucrările la tronsonul de 24 de kilometri,  între București și Fundulea, programate inițial a fi începute în luna iulie.
La rândul său, preşedintele FPTR, Mohammad Murad, şi-a exprimat mulţumirea față de soluţia găsită.

”Mă bucur că pe 15 va fi autostrada deschisă, am convenit că dacă apar mici probleme se poate interveni pe termen limitat până în 6 ore, iar lucrări majore pe poduri vor fi făcute în extrasezon, încât de la 1 mai până la 15 septembrie turiştii să aibă un confort privind transportul”, a declarat Mohammad Murad.

Același algoritm va fi aplicat și în cazul reparațiilor care se prefigurează a avea loc anul viitor la podurile Fetești și Cernavodă.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole