SPP și ONU, acord de cooperare

Organizația Națiunilor Unite, cea mai importantă instituție internațională din lume, își pregătește de 9 ani ofiţerii de securitate în România. Instruirea acestora este asigurată de Serviciul de Protecţie şi Pază și se derulează în cadrul  Centrului său de Excelenţă.

Între cele două structuri,  a fost semnat un nou acord de cooperare privind pregătirea ofiţerilor de securitate ai ONU, valabil pentru următorii doi ani.

“Cursurile organizate la Bucureşti, în cadrul Centrului de Excelenţă, sunt coordonate de ofiţeri – instructori SPP, acreditaţi internaţional, care au executat misiuni sub egida ONU.”, informează un comunicat al SPP .

Protecţia demnitarilor Organizației Națiunilor Unite în teatrele de operaţii din Afganistan, Sudan, Sudanul de Sud, Siria, Republica Centrafricană şi Libia a fost asigurată de instructorii Serviciului de Protecţie şi Pază. Militarii SPP sunt recunoscuți pe plan internațional pentru misiunile desfășurate sub egida NATO și ONU și pentru excelenta lor pregătire în domeniul protecției demnitarilor români și străini.
Aproape 400 de ofiţeri de protecţie ONU au fost antrenați în România pe parcursul celor nouă ani de cooperare. Acestea nu sunt singurele cadre instruite în țara noastră. De experiența și excelenta pregătire a instructurilor SPP beneficiază și ofițerii de protecție din alte state partenere ale României.
Redactor: Mihaela țânțaru

Cele mai Accesate Articole