Muncitori străini fără avize de angajare, depistați la Năvodari

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Constanța au desfășurat, miercuri, 12 iunie a.c., o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii şederii şi muncii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.
Poliţiştii au depistat, la Năvodari, la o societate comercială cu obiect de activitate – lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale, 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 39 de ani, din Republica Moldova, care nu respectau scopul declarat la intrarea în România și desfăşurau activităţi lucrative fără aviz de angajare.
Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au emis pe numele cetăţenilor străini decizii de returnare sub escortă, aceştia fiind conduşi până la punctul de trecere a frontierei de stat, în vederea îndepărtării din România în termen de 24 de ore.
Totodată, la ieşirea din ţară, pe numele lor, a fost instituită măsura de nepermitere a intrării în ţara noastră, pentru o perioadă de 6 luni.
Totodată, la finalizarea verificărilor, față de reprezentanții firmei, vor fi dispune măsurile legale conform prevederilor O.G. nr. 25 din 26 august 2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, cu modificările și completările ulterioare.
Inspectoratul General pentru Imigrări recomandă cetățenilor străini să se informeze cu privire la modalitatea în care pot lucra legal în România și să nu mai accepte să desfășoare activități lucrative fară aviz de muncă.
Sursa: Inspectoratul General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al judeţului Constanța

Cele mai Accesate Articole