”Miturile Cetății”, marea sărbătoare a teatrului

Constanța se pregătește de sărbătoarea artei interpretative a diverselor personaje din literatura universală. Festivalul Internațional de Teatru „Miturile cetății“ își va deschide cortina în data de 20 iunie. Ajuns la a patra ediție,  grandiosul eveniment se anunță a fi o  manifestare de excepție.

Organizatorii au pus la cale un program fantastic, cu siguranță cel mai complex dintre edițiile de până acum. Pe scena festivalului, va poposi caravana unor piese senzaționale care poartă semnătura unor nume mari ale dramaturgiei naționale și universale. Glasul și culoarea lor interpretativă vor fi rodul talentului regizorilor și actorilor români, dar și de peste hotare.
Cu toate că își păstrează titlul original care face trimitere la teatrul antic de odinioară, festivalul ”Miturile Cetății” cuprinde în sfera sa parfumul unei palete vaste a pieselor de teatru.

„Astăzi se montează destul de puțin teatru antic. Putem găsi în dramaturgia universală surse mitologice. În continuare căutăm acest lucru, dar, mai mult decât a căuta o tematică anume, mi s-a părut mai important a căuta spectacole de calitate, să avem nume mari din teatrul românesc, companiile mari de teatru să fie prezente.“, a mărturisit directorul Teatrului de Stat Constanța.

Ediția de anul acesta aduce numeroase noutăți. Festivalul va împărtăși publicului spectator bucuria valorilor comune, cărora le dă glas Sezonul Cultural România – Franța.
Manifestarea de la malul mării, dedicată teatrului, va aduce și ineditul interacțiunii cu spectatorii.
Organizat de Teatrul de Stat Constanța, Festivalul ”Miturile Cetății” este expresia colaborării eficiente a mai multor instituții. Teatrul „Oleg Danovski“, cel pentru Copii și Tineret „Căluțul de Mare”, Centrul Cultural Județean „Teodor Burada”, Consiliul Județean și Primăria Constanța au sprijinit producerea evenimentului.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole