Noi înscrieri în Programul Rabla pentru Electrocasnice

Programul ”Rabla pentru Electrocasnice 2019” continuă. Cu toate că bugetul acestuia a fost rezervat integral de către beneficiari în primele 12 ore de la lansare, persoanele fizice au reușit să achiziționeze echipamente în valoare de 11,7 milioane de lei.

Așa se face că din cele 40 de milioane de lei alocate pentru acest program, cetățenii au la dispoziție, în momentul de față, suma neutilizată de 28,3 milioane de lei pentru a face noi înscrieri. Voucherele neutilizate în termenul de valabilitate al programului, precum și diferenţele rezultate din modificarea eficienţei energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului, sunt disponibile pentru noi înscrieri începând din 18 iunie.

“Începând de marţi, 18 iunie 2019, ora 10:00, sumele aferente voucherelor neutilizate în termenul de valabilitate, precum şi diferenţele rezultate din modificarea eficienţei energetice a unui echipament aprobat la cererea beneficiarului, de la o clasă superioară la o clasă inferioară în cadrul Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (Rabla pentru Electrocasnice) vor deveni disponibile pentru noi înscrieri.”, a transmis printr-un comunicat  Administrația Fondului pentru Mediu.

Beneficiarii Programului ”Rabla pentru electrocasnice 2019” se bucură de finanțare în vederea achiziționării de echipamente electrice şi electronice de uz casnic. Sumele sunt acordate sub forma voucherelor a căror valoare este deteminată de clasa energetică și de categoriile de produse eligibile.
Cea de-a doua ediţie a ”Programului Rabla pentru electrocasnice” a devenit accesibilă pentru orice persoană fizică începând din  24 mai și beneficiază de dublarea bugetului alocat comparativ cu cea desfășurată inițial.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole