KMG International investește în sănătate

KMG International, firma mamă care deține printre altele și rafinăria Petromidia din Năvodari își continuă angajamentul în privința susținerii sectorului public de sănătate din România. Cea mai recentă măsură întreprinsă în acest sens o reprezintă donația unui echipament nou pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța.

Cu ajutorul lui va fi posibilă creșterea capacității tehnice a unității medicale. Valoarea totală a echipamentelor este de 65.000 de lei.

“În 2018, pe durata celebrării Centenarului Marii Uniri, am promis comunităților din Constanța: că vom continua să ne implicăm și să îmbunătățim calitatea vieții în regiune. De aceea, sprijinul nostru pentru Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța, o instituție medicală care salvează vieți zilnic, a fost devenit prioritar pentru noi și pentru întreaga comunitate. Ne bucurăm că avem ocazia să contribuim la această cauză atât de importantă.”

  Printre echipamentele donate se numără un agitator de trombocite și un hemomixer pentru recoltarea sângelui total, aparate indispensabile pentru un centru de transfuzii sanguine, menite să contribuie la asigurarea conformității activităților de transfuzie sanguină efectuate de centru.

“Centrul nostru are un rol esențial în salvarea pacienților ce au nevoie urgentă de transfuzii sanguine. Nevoia de sânge este o constantă în sistemul de sănătate. Donația făcută de KMG International va crește capacitatea tehnică a centrului de transfuzii și va  contribui la creșterea calității si securității componentelor sanguine  pe care le furnizam spitalelor.”

Echipamentul va fi inaugurat în decursul acestei luni și va intra la scurt timp în funcțiune. Cu această ocazie, va avea loc o campanie de donare de sânge care se va desfășura în rafinăria Petromidia.
De peste 10 ani, KMG International a investit peste 4 milioane USD în sistemul de sănătate public, astfel încât membrii comunităților în care Grupul operează să poată beneficia de servicii medicale de calitate. Investițiile în sectorul medical, una dintre direcțiile strategice ale companiei, au vizat modernizarea și furnizarea de echipament către 60 de unități medicale din întreagă țara.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole