140 de ani de presă românească în Dobrogea

Mâine este o zi importantă pentru presa dintre Dunăre și Marea Neagră! La această dată, în urmă cu 140 de ani, apărea la Tulcea primul ziar românesc din acest spațiu: „Steaua Dobrogei“.

Momentul aniversar și-a început omagierea prin simpozionul „140 de ani de presă românească în Dobrogea. Trecut, prezent și perspective“. Evenimentul s-a desfășurat astăzi la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța și va continua mâine la Tulcea. La simpozion au participat, specialiști în: istorie, arhivistică, biblioteconomie, ziariști, profesori universitari, dar și studenți și doctoranzi ai Universității „Ovidius“ din Constanța. Comunicările științifice au fost deschise de directorul instituției-gazdă, cercetător științific dr. Sorin Marcel Colesniuc care a vorbit invitaților despre contribuția muzeului în presa vremii.
Conf. Univ. dr. Aurelia Lăpușan, reprezentantă a Centrului Cultural ”Teodor Burada” și un imporatant nume al condeiului constanțean, a vorbit despre publicistica de provincie și spațiul european.
S-a trecut în revistă arhiva jurnalistică pe care Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța o deține, o comoară cu multe informații de valoare și a fost expusă sub forma unei expoziții temporare„File din istoria presei dobrogene“.

Cele mai Accesate Articole