Hai, România!

Sportul – rege își invită fanii la un meci de zile mari! În această seară, de la ora 22.00, România și Franța se vor duela în cel de-al treilea meci al grupelor de la EURO 2019 Under-21. Ambele echipe pornesc spre victorie cu șanse egale. Atât România, cât și Franța au cate 6 puncte in Grupa C a Campionatului European Under-21, dupa ce au invins Anglia si Croatia.

Jucătorii lui Rădoi au dat peste cap toate calculele la EURO U21. Victoriile din meciurile anterioare plasează echipa de tineret a României în plutonul fruntaș al favoritelor. Cotele de la casele de pariuri au explodat iar șansele sportivilor noștri sunt etichetate cu cifra 7 oricui este dispus sa parieze pe succesul românilor.
Înainte de cunoașterea configurației semifinalelor, doar Germania deține un coeficient  mai bun. Nemții sunt cotați cu 3,5 la câștigarea trofeului. Pentru o calificare in semifinale, regulile jocului sunt cât se poate de simple.  Dacă învingem Franta, ne clasăm pe primul loc in semifinale, jucătorii din Hexagon sunt eliminați, iar echipa țării gazdă, Italia, le va lua locul in semifinală. Românii vor juca impotriva Spaniei, in acest caz. Daca facem egal cu Franta, ne calificam la brat cu sportivii din Hexagon, dar tot tricolorii noștri vor fi pe primul loc. In aceasta situatie, ne vom duela cu Germania in semifinale.
Singura varianta prin care putem pleca acasa este daca suntem invinsi de Franta, dar nu oricum. Si un esec cu 0-2 ne califica pe locul doi. Daca pierdem insa la o diferenta de trei goluri, Franta se califica, iar locul nostru este luat de Italia. Daca pierdem cu 2-0, ne calificam, si vom juca impotriva Spaniei.
Așa că iubitorii fotbalului din România sunt cu sufletul la gură și cu inima la tricolori. Un suporter înrăit al Naționalei din Carpați le-a închinat un imn pentru a le da forță și o atitudine de invingători jucătorilor români.
Mircea Crețu este pensionar, are 81 de ani și locuiește din anul 1964 în Năvodari. Îi place să scrie poezii și o face ori de câte ori are ocazia. De-a lungul timuplui, a dedicat scrierile sale sportivilor consacrați din România.
Reporter: Mihaela Țânțaru ; Imagine: Cristina Nichita

Cele mai Accesate Articole