OPC a început controalele pe litoral

Sezonul estival de pe Litoralul românesc al Mării Negre reprezintă o atracție nu doar pentru turiști, ci și pentru comercianți. Dacă primii urmăresc acumularea a cât mai multor raze de soare, ceilalți doresc obținerea profitului. Colectarea paralelor de către unii dintre ei nu este întotdeauna sănătoasă pentru … cei din prima categorie. Așa că numai foame să nu-ți fie!
https://www.youtube.com/watch?v=66QuxnPOBX
Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanța a demarat, într-o acțiune organizată timp de două zile, un contraatac menit să stopeze atentatul la sănătatea și, chiar, viața turiștilor aflați în vacanță pe Litoralul românesc al Mării Negre. Controlul comisarilor s-a desfășurat în stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud.

“În acţiunea organizată vineri şi marţi, au fost vizate atât locaţii de alimentaţie publică, cât şi plaja. Marea majoritate a plajelor ocupa peste cei 70% prevăzuţi de lege, iar multe dintre locaţiile de alimentaţie publică au fost oprite ca prestare de servicii pentru deficienţe majore ce pun în pericol pe lângă sănătatea și viaţa consumatorilor, turismul în general. Din zece locaţii de alimentaţie publică, opt au fost oprite. Pentru plajă, s-a luat măsura remedierii deficienţelor chiar în cadrul acţiunii de control”, a declarat Horia Constantinescu, șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa.

În urma verificărilor derulate de comisarii acestei autorități de control, CJPC Constanța vine cu inițiativa implementării cazierului contravenţional.

“Comisariatul Constanţa a propus Autorităţii Naţionale a Protecţiei Consumatorului introducerea cazierului contravenţional, aşa am numit noi constatarea de abateri repetate la acelaşi operator economic. În felul acesta, dacă vedem că în registrul unic de control ne-am înregistrat în trecut, au fost luate măsuri atât de consiliere sau de sancţionare, putem considera că vorbim de îndărătnicia acestuia şi de faptul că nu îşi doreşte să respecte nici autoritatea de control, nici consumatorul în general”, a mai adăugat Horia Constantinescu.

Valul controalelor de pe Litoral a vizat zonele de faleză și plajă, care au impact major asupra consumatorilor.

Cele mai Accesate Articole