Ziua Drapelului Național al României

Roșu, galben și albastru, trei culori simbolice în sufletul oricărui român! De la înălțimea catargului de pe faleza constănțeană, din fața Comandamentului Flotei, stindardul României veghează zările albastre. El a fost ridicat în acordurile Imnului Național al României. Este sărbătoare! Este Ziua Drapelului Național!


”Cele trei culori ale Drapelului Naţional, împărţite în mod egal, consfinţesc principiul egalităţii, iar orientarea culorilor semnifică verticalitatea poporului român”, se precizează în comunicatul de presă al Statului Major al Forţelor Navale Române.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Drapelului Național, au fost organizate ceremonii militare și religioase în garnizoanele navale și în București. Marina Militară a participat cu numeroase efective la celebrările publice închinate stindardului românesc de către autorităţile de stat şi locale din Constanţa, Mangalia, Brăila, Tulcea, Babadag şi Bucureşti.
La Constanţa, în ajunul sărbătorii, marinari militari au depus Drapelul Naţional la Catedrala Sfinţii Apostoli ”Petru şi Pavel”, pentru oficierea slujbei de sfinţire a stindardului.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole