O nouă rundă de întâlniri dintre Năvodari și Balcic

Zilele acestea au loc ultimele întâlniri româno-bulgare din cadrul proiectului „Rețea pentru o cooperare inteligentă a comunităților în regiunea transfrontalieră a Mării Negre”. Gazdă, de această dată este administrația din Năvodari. În cadrul primei întâlniri, s-au prezentat inițiativele pe care angajații primăriilor Năvodari și Balcic le-au implementat în vederea creșterii capacității administrației publice locale de a încheia parteneriate public-private.

Pentru început cel care a luat cuvântul a fost Marian Surdu, directorul Termica Distribuţie Năvodari care a făcut o scurtă descriere a progresului înregistrat de orașul Năvodari. El a pus accentul pe creșterea fulminantă din zona turistică și pe conturul nou pe care îl prinde orașul, cel de stațiune de top.
Despre perspectiva bulgară a vorbit Magdalena Georgieva, director al departamentului de finanțe din cadrul primăriei Balcic. Ea a spus că este dornică să cunoască idei inovative care să ajute colaborarea transfronatalieră, inclusiv pe parte de promovare turistică. În același timp a subliniat că lucrurile trebuiesc făcute în mod echilibrat și că investițiile imobiliare exagerate în zona de coastă nu sunt un motiv de bucurie.
Ziua de lucru s-a încheiat cu un tur de recunoaștere oferit delegației bulgare. Astfel, vecinii noștri au avut ocazia să vadă în fapt proiectele de investiții prezentate în discuții. Prima oprire a fost la Centrul de afaceri după care a urmat Piața de pește și Promenada.
Sursa:
Articolul O nouă rundă de întâlniri dintre Năvodari și Balcic apare prima dată în Navodari Online .

Cele mai Accesate Articole