Hai, România!

O nouă probă de foc pentru jucătorii lui Rădoi! Echipa de tineret a României întâlnește în seara zilei de 27 iunie reprezentativa Germaniei. Adversarii din semifinala EURO U21 sunt catalogați ca adevărați gladiatori ai arenei sportului-rege din pespectiva cotei totale a lotului de 314.000.000 de euro. Calculele de pe hărtie arată o valoare mai modestă a jucătorilor de fotbal ai României.  

Prin comparație, tricolorii din Naționala de tineret totalizează 60.000.000 euro!
Dar niciodată ”Socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg!” și dacă e să ne luăm după spusele lui Johan Cruyff, unul dintre cei mai mari sportivi și antrenori din istoria fotbalului, care afirma că n-a văzut un sac de bani care să dea goluri, atunci diferența colosală a calculelor de pe hârtie nu-i va impedica pe sportivii români să lupte pentru victorie.
Fotbaliștii noștri au o oportunitate istorică să acceadă în finala Campionatului European de Tineret U21. Miza e mare! Echipa antrenată de Mirel Rădoi este la doi pași de primul trofeu continental câștigat de o reprezentativă de fotbal a țării noastre. Atât România, cât și Germania pornesc cu șanse egale în ascensiunea spre finală, ambele echipe acumulând 7 puncte înaintea acestui duel.
Tricolorii noștri s-au calificat cu brio în grupă, după meciurile cu Croația (4 -1), Anglia (4- 2) și egalul cu Franța (0 – 0). Germania a invins Danemarca și Serbia și a remizat cu Austria.

“Felicit Romania pentru prezența în această semifinală, este rezultatul talentului, cumulat cu munca și experiența jucătorilor ce activează în Italia, Danemarca sau Austria. Ianis e un jucător extrem de bun, dar nu avem un plan special pentru el, ci pentru toată echipa. Jucătorii mei au o disciplină aparte, care mă bucură foarte mult”, a declarat selectionerul Germaniei, Stefan Kuntz.

Meciul care se va disputa la Bologna va fi urmărit de milioane de suporteri din România iar pe stadion se anunță o prezență record de peste 20.000 de români. Iar, aceștia nu sunt singurii care  vor striga” Hai, România!”.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole