Cod galben de vreme rea, în Dobrogea

Meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme rea pentru majoritatea regiunilor țării. Atenționarea este valabilă din 27 iunie, ora 13.00, până în data de 28 iunie, ora 01.00. Sunt așteptate intensificări puternice ale vântului, vijelii, grindină și cantități însemnate de apă, care vor depăși  40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Vântul va sufla cu rafale, în general, de 80…100 km/h și se vor înregistra frecvente descărcări electrice, dar și averse torențiale. Teritoriile cuprinse în sfera cod portocaliu de vreme severă sunt Moldova, Maramureș, Transilvania, Crișana, anumite zone din Banat și nord-estul Munteniei.
Dobrogea, local Muntenia și Banat, precum și nordul Olteniei se vor afla sub atenționare cod galben de vreme rea, care va fi valabil din seara zilei de 27 iunie, de la ora 20.00, până a doua zi dimineața, ora 01.00. În tot acest interval, vor fi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Vântul își va face serios simțită prezența, iar precipitațiile vor avea caracter torențial. Se vor acumula cantități însemnate de apă care vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 35….40 l/mp. Sunt așteptate vijelii, descărcări electrice și este posibil să apară și grindina.
Sub avertizarea codului galben de vreme rea se vor afla și județele Călărași și Ialomița.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole