Prima probă scrisă la bacalaureat

Astăzi a avut loc prima probă scrisă din cadrul examenului național de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019. În Constanța, s-au prezentat peste 5000 de candidaţi.

Testările scrise continuă până la data de 04 iulie, după următorul calendar:

02 iulie – Limba și literatura maternă
03 iulie – Proba obligatorie a profilului (Matematică/Istorie)
04 iulie – Proba la alegere a profilului și specializării (Biologie, Chimie, Filosofie, Fizică, Geografie, Logică etc.)

Pentru această sesiune, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a desemnat 14 centre de examen.
La nivel național sunt înscriși 136.087 de candidaţi din care 116.316 sunt din promoţia curentă iar 19.771 sunt din promoţiile anterioare.
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul orar 7.30 – 8.30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat.

„Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen”, precizează MEN.

Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio. Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe și însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul sau comunicare.
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 8 iulie, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 13 iulie.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole