Preţurile carburanţilor comparate online

Șoferii pot compara de acum preţurile carburanţilor vânduţi în toate benzinăriile mari din ţară. Consiliul Concurenţei lansează o aplicaţie care ajută ca alimentarea să se realizeze la prețul cel mai convenabil, prin detectarea celui mai ieftin carburant din zonă.

Este vorba despre proiectul „Monitorul Preţurilor Carburanţilor”, platforma on-line care permite consumatorilor să afle prețurile practicate de către principalele rețele de distribuție a carburanților auto.
Chiar dacă prețurile nu diferă mult de la o pompă la alta, după o scurtă analiză se pot economisi totuşi câțiva bani. Toate tarifele se găsesc pe site-ul monitorulpreturilor.info de unde se poate și descărcată aplicaţia cu acelaşi nume. Consiliul Concurenţei crede că datorită aplicaţiei, benzina şi motorina se vor ieftini.
Marja de ieftinire nu poate fi însă foarte mare. Jumătate din preţul unui litru de benzină este reprezentat de accize şi tva, adică taxe fixe datorate statului. 30% reprezintă costul efectiv al carburantului, şi doar 20% rămân pentru depozitare, transport, vânzare şi profit, explică reprezentanţii benzinăriilor.
Aplicaţia Consiliului Concurenţei a costat 300.000 de euro şi va include în viitor şi un comparator al preţurilor alimentelor.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole