Neregulile reclamate de turiști

Turiștii aflați pe litoralul românesc au reclamat încă de la începutul verii nereguli în ceea ce privește calitatea produselor și serviciilor oferite. În urma acestor sesizări s-au intensificat și controalele CJPC.

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, Horia Constantinescu a oferit o declarație în spațiul public în care a vorbit despre neregulile pe care le reclamă turiștii, măsurile luate de autorități în acest sens dar și despre lucrurile bune care s-au întâmplat în sectorul de alimentație publică.

„Există operatori economici care au înțeles mesajul nostru din anii trecuți și înainte de începerea acestui sezon au depus diligențe, au trecut la practică și au făcut lucrurile mai bune decât erau acum ceva timp. Au investit în blocurile alimentare, în sălile de mese, în veselă și atunci credem noi că sunt mai pregătiți pentru acest sezon. Cu toate acestea, există în continuare locații pe care noi cu intransigență le-am închis, le-am oprit temporar activitatea, deoarece, din cazierul contravențional, noțiune pe care noi am introdus-o în sistem, aceștia nu au înțeles, din ceea ce le-am explicat în anii trecuți, că trebuie să respecte legea și atunci noi am trecut direct la măsuri complementare, de suspendare a activității, a declarat Horia Constantinescu, Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța.

Șeful CJPC a făcut și o statistică în raport cu aceeași perioadă a anului trecut când măsurile de oprire temporară a prestărilor de servicii au fost înlocuite de consiliere, avizare și prevenție.

„Anul acesta, noi am trecut direct la aplicarea lor. Pot spune că nu același număr de sancțiuni s-au aplicat, dar, în schimb, mult mai multe opriri temporare a prestării de servicii”, a declarat  Horia Constantinescu, Șeful CJPC Constanța

În expunerea sa acesta a realizat și o ierarhie a zonelor unde au fost identificate cele mai multe nereguli. Ca de obicei, în top se află stațiunile Eforie Nord și Eforie Sud. La capitolul nemulțumirilor sosite din partea turiștilor, în ultima perioadă s-a discutat intens și despre amplasarea șezlongurilor pe plajă, fără să fie lăsat un culoar de trecere de 5 metri, sau despre situațiile în care turiștii nu-și pot amplasa prosoapele deoarece nu există o suprafață de cel puțin 30% pentru aceștia.
Horia Constantinescu, încurajează înaintarea de sesizări, pentru că, spune el, CJPC poate interveni acolo unde legea nu se respectă iar lucrurile trebuie aduse într-o stare de normalitate.
Pentru acest lucru există la dispoziția cetățeanului numărul de telefon 0241.550.550 unde, în permanență un comisar este delegat să răspundă pentru a primi sesizările făcute.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole