Tânăr reținut de DIICOT. Vindea droguri la Constanța și Mangalia

Un tânăr bănuit de trafic de droguri pe raza oraşelor Constanţa şi Mangalia a fost reţinut, marţi, de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
Potrivit DIICOT, procurorii Serviciului Teritorial Constanţa au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui C. L., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi de mare risc.
“Din investigaţiile efectuate în cauză s-a constatat că inculpatul C. L. a desfăşurat activităţi infracţionale de trafic de droguri pe raza oraşelor Constanţa şi Mangalia. Pentru a comunica cu persoanele care doreau să cumpere droguri, inculpatul a folosit aplicaţii criptate, pentru a-şi ascunde activitatea infracţională şi a împiedica identificarea şi tragerea sa la răspundere penală.
Întrucât în cauză a rezultat faptul că inculpatul urmează să vândă o cantitate mare de droguri, luni, 1 iulie, procurorii de la Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, au derulat o acţiune de prindere în flagrant a acestuia.
Astfel, în timp ce conducea un autoturism, pe traseul b-dul Aurel Vlaicu/b-dul I.C. Brătianu/breteaua de legătura a A2 cu direcţia Mangalia, după aproximativ 50 de metri de sensul giratoriu de la intersecţia DN39 cu A2, inculpatul a fost oprit în trafic, iar cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului au fost găsite 502 comprimate de ecstasy, 472 de grame de amfetamină, 374 de grame de MDMA, 0,5 grame de ketamină şi 1,4 grame de cocaină”, se arată în comunicatul citat.
De asemenea, cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa inculpatului din municipiul Constanţa, au fost găsite şi ridicate 668,3 grame de amfetamină, 42,4 grame şi 20 de comprimate de MDMA, 9,8 grame de ketamină, 79,8 grame de canabis, două grame de haşiş, un cântar, două grindere, un laptop, un telefon mobil, precum şi 8.450 de lei şi 160 de euro.
În urma percheziţiei domiciliare s-a constatat că o mare parte a drogurilor găsite în imobilul unde acesta locuia fără forme legale erau deja porţionate pentru a fi comercializate persoanelor interesate şi care urmau să fie prezente într-un număr foarte mare în municipiul Constanţa cu ocazia desfăşurării unui festival de muzică, în perioada 04.07.2019 – 07.07.2019″, mai menţionează anchetatorii.
DIICOT informează că în cursul zilei de marţi persoana a fost prezentată Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Cele mai Accesate Articole