11 județe, printre care și Constanța, afectate de instabilitatea atmosferică accentuată

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă precizează că, în ultimele 24 de ore, instabilitatea atmosferică accentuată a produs efecte la nivelul a 28 localități din județele: Bacău, Bistrița – Năsăud, Brașov, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Mureș, Prahova, Tulcea și Vâlcea, precum și în municipiul București.
În zonele afectate de intensificări puternice ale vântului, pompierii au acționat pentru degajarea a 62 de copaci căzuți pe carosabil, clădiri sau autovehicule.
În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase, au fos t afectate 12 autoturisme, 8 acoperișuri, 7 locuințe și 2 subsoluri.

Pentru protectia cetățenilor, în județele care s-au aflat sub incidența avertizărilor imediate de vreme severă ( Bacău, Mureș, Tulcea și Vaslui ), au fost emise 7 mesaje de avertizare pentru populație prin sistemul RO-ALERT.
”Totodată, circulaţia rutieră a fost temporar îngreunată din cauza copacilor doborâţi de vânt şi a apei de pe carosabil pe patru drumuri naţionale (DN 2D, DN 7, DN 12 şi DN 13A) şi un drum judeţean (DJ 113A), iar traficul feroviar a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuţi pe linia de contact (magistrala 400 Braşov – Cluj Napoca).
Echipe specializate s-au aflat în teren pentru remedierea situaţiei, iar la acest moment traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale”, menționează IGSU.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.
SURSA: IGSU

Cele mai Accesate Articole