La mulți ani, Crucea Roșie Română!

Astăzi, 4 iulie este o zi importantă pentru Crucea Roşie Română, împlineşte 143 de ani de la înfiinţare. Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară, membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliara autorității publice.

Aceasta este abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile. Puși față în față cu suferința umană, voluntarii Crucii Roșii au răspuns de fiecare dată cu promptitudine provocărilor și au acționat pentru a veni în sprijinul oamenilor care au avut nevoie de ajutor.
Pe teritoriul țării noastre există 47 de filiale și 745 de subfiliale. Mai mult de jumatate de milion de oameni au beneficiat anul trecut de serviciile umanitare ale Crucii Roșii: persoane afectate de inundații, incendii, înzăpeziri, secetă și alunecări de teren, bătrâni și bolnavi, copii instituționalizați și familii dezavantajate. Peste 83 000 de persoane au fost incluse în programe de educație pentru sănătate și mai mult de 40.000 de persoane au fost instruite în cadrul cursurilor de prim ajutor. Toate aceste activități de ajutorare și salvare au fost posibile prin implicarea constantă a 5600 de voluntari pregătiți și devotați principiilor fundamentale ale organizației.
La Adunarea Generală a Societații Naționale de Cruce Roșie din anul 1915, Regina Maria, sub al cărui patronaj se afla Crucea Rosie la acea vreme, a adresat românilor un mesaj:

„Crucea Rosie, nădejdea tuturor în timp de pace, ca și în razboi, nu trebuie sa piară. Cu toții, de la mic la mare, să o sprijinim cu evlavie, cu insuflețire, cu nesfârșită dragoste.”

Chemarea Reginei Maria a străbătut o sută de ani de istorie și este astăzi, la fel de actuală ca și atunci.
La mulți ani Crucea Roșie Română, vă dorim cu profund respect și recunoștință!
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole