Apariție neașteptată la Galați

În Galați, trecătorii au avut parte de o surpriză! Mai exact, au sesizat o apariție neașteptată la malul Dunării. O vidră a fost filmată în timp ce înota în zona unui port de ambarcațiuni ușoare.

Chiar dacă aceste animale sunt destul de des întâlnite în Delta Dunării sau în lacurile de la malul Mării Negre, faptul că un exemplar a ajuns până la Galați este de-a dreptul surprinzător, spun specialiștii. Cel mai probabil vidra era în căutare de hrană, sau a unei partenere. Una din concluzii este că vorbim despre un mascul sănătos şi jucăuş.

„Vedem şi noi, anul acesta, nivelul precipitaţiilor şi hidrologia râurilor, a Dunării, arată un nivel crescut – probabil că în căutarea hranei, sau poate populaţia din Delta Dunării a crescut mai mult.”, a declarat Gabriela Grigoraș, muzeograf

Pe de altă parte, numărul exemplarelor din ţara noastră a scăzut până la 3.000, în 2007, din cauza lipsei hranei – crustacee şi peşti mici – pe fondul poluării râurilor sau a Dunării.

“Pesticidele, în mod special, au influenţat foarte mult populaţia de vidre, care a fost destul de abundentă, mai ales în zona Deltei Dunării. În ultimii ani exista totuşi un control mai riguros al acestor substanţe, chiar şi în agricultură.”, a declarat dir. Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Galaţi, Mădălin Șerban

Conform cercetătorilor, acest animal îşi stabileşte un areal care poate varia între 4 şi 20 de kilometri, de-a lungul malurilor.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole