Centru Medical Multifuncțional, la Năvodari

La Năvodari, a început să se contureze tot mai mult, Centrul Medical Multifuncțional al orașului. Vorbim aici despre vechea policlinică aflată pe o arteră principală a orașului, în imediata vecinătate a liceului și a altor instituții strategice.

Până să intre în acest proces complex de transformare pentru a corespunde nevoilor unui centru medical multifuncțional, vechea policlinică a funcționat într-o mică parte din întregul spațiu pus astăzi la dispoziție. Acum vorbim despre o clădire nouă, curată, finisată, generoasă din punct de vedere al spațiului, aerisită și luminoasă. Meritul acestui rezultat aparține administrației locale a orașului Năvodari care a monitorizat îndeaproape întregul proiect.
În cursul zilei de ieri a avut loc protocolul de predare – numire al clădirii semnat de primarul Florin Chelaru și directorul Spitalului Județean Constanța, dr. Cătălin Grasa. Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia-Marius Țuțuianu a participat și el la acest protocol, urmând ca de acum înainte responsabilitatea utilării și administrării Centrului Medical Multifuncțional să aparțină instituției pe care o conduce. Cei doi oficiali, Țuțuianu și Chelaru, însoțiți de directorul Directiei de Sănătate Publică a Judetului Constanta, Cristina Schipor, de președintele, directorul general al Casei Județene de Asigurări de Sănătate- Constanța, Ion Constantin și directorul medical al Spitalului Județean Constanța, Bogdan Obadă au făcut un tur de recunoaștere și analiză al lucrărilor efectuate. Mai mult decât atât, Horia-Marius Țuțuianu a spus că va avea „ochi de soacră” și nu s-a dezmințit, a încercat toate întrerupătoarele și robinetele din clădire pentru a verifica dacă totul este în regulă.
După ce va fi finalizată și ultima etapă de investiții, nãvodarenii, locuitorii din nordul județului și turiștii vor putea beneficia de servicii medicale de specialitate în Pediatrie, Cardiologie, Stomatologie de urgență, Neurologie, Medicină Internă, Mică Chirurgie, Boli de nutriție, Dermatologie, Imagistică și Radiologie, Laborator de analize medicale și Unitate de Primiri Urgențe -Serviciul de ambulanță.
Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru a mai punctat și dorința sa de a crea aici un heliport pentru a acoperi toate gradele de necesitate și intervenție pentru această unitate medicală.
Investiția acestui proiect s-a ridicat, până în prezent la suma de 4 milioane de lei, fonduri provenite din bugetul local.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima

Cele mai Accesate Articole