Români morți în Grecia

Fenomenele meteorologie extreme au făcut ravagii în Grecia. Furtuna violentă a ucis șase persoane. În rândul acestora, se află și doi cetățeni români. O persoană de sex feminin şi un băiat de 8 ani şi-au pierdut viaţa după ce acoperişul unui restaurant din Nea Plagia din regiunea Halkidiki s-a prăbuşit sub furia rafalelor puternice de vânt.

Urgia care s-a abătut miercuri seară peste nordul teritoriului elen a adus, totodată, precipitații însemnate și grindină. Un alt treilea compatriot a fost rănit și este internat în spital.
Consulatul General al României la Salonic monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale și cu cetăţeanul român spitalizat. Reprezentanța statului român este pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsufleţite şi a certificatelor de deces pentru cei doi români.
Din rândul victimelor, mai fac parte doi cetățeni cehi în etate. Rulota în care se aflau a fost, practic, spulberată de vântul care a suflat cu sălbăticie. Și două persoane de naționalitate rusă și-au pierdut viața în grozăvia care s-a dezlănțuit în Grecia. Decesul acestora a survenit după ce un copac a fost dislocat din rădăcini de vântul extrem lângă un hotel din oraşul Potidea.
Bilanțul celor răniți arată că un număr de aproximativ 70 de persoane au primit îngrijiri medicale pentru leziunile suferite, majoritatea fracturi.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole