Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vizită de lucru la Sistemul de Irigaţii Galeşu, din judeţul Constanţa

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a fost prezent joi, 11 iulie, la Amenajarea de irigații Carasu-Galeșu din județul Constanța.
Obiectivul de investiții  are ca termen de finalizare luna iulie a.c, până în prezent fiind realizat în proporție de 90%.
Investiția, în valoare de 6.102.469 lei, asigură captarea apei din Canalul Dunăre-Marea Neagră pentru irigarea a 4.694 ha.
‘Unul dintre obiectivele importante pentru agricultură, din programul de guvernare, a fost reabilitarea sistemului de irigaţii, atât de necesar mai ales în condiţiile actuale şi de perspectivă, având în vedere că schimbările climatice sunt o realitate. Sunt în lucru 47 de obiective similare, iar alte 10 şantiere vor fi deschise în toamnă, fiind vizate în total peste 1 milion de ha.
Noi am stabilit un plan prin programul de guvernare şi am asigurat finanţarea necesară pentru a ajunge în 2020 la cele două milioane de hectare irigate. Urmărim fiecare punct de lucru, fiecare zonă, indiferent unde se află”, a declarat Petre Daea.
Ministerul Agriculturii are în proiect refacerea întregii suprafeţe irigate de trei milioane de hectare amenajate până în anul 1989, după finalizarea până în 2020 a actualei etape de reabilitare a sistemelor de irigaţii aferente pentru două milioane de hectare.
Sursa: FB Ministerul Agriculturii
 

Cele mai Accesate Articole