Urgenţă climatică!

Mii de instituţii de învăţământ superior din întrega lume trag un semnal de alarmă cu privire la dezechilibrul climatic. În acest sens, a fost redactată o scrisoare comună adresată Statelor Unite unde se declară urgenţă climatică la nivel mondial.

Mai mult de 7.000 de universităţi şi colegii au făcut un angajament de a înceta emisiile de carbon până în anul 2030 sau, cel târziu la mijlocul secolului. Directorul Programului ONU pentru Mediu, Inger Andersen, a afirmat că tinerii se află din ce în ce mai mult în inima apelurilor pentru acţiuni suplimentare pentru gestionarea problemelor de climă şi mediu.
Autorităţile de la Paris au declarat marţi ”stare de urgenţă climatică”, alăturându-se numeroaselor municipalităţi din lumea întreagă care au iniţiat un demers similar. Cele mai recente decizii în acest sens au fost luate de către Parlamentul Regatului Unit şi cel al Irlandei. Una dintre expresiile tragice, cele mai recente ale dezechilibrului major din punct de vedere climatic s-au văzut seara trecută în Grecia, unde au fost înregistrați șapte morți și 120 de răniți.
Chiar secretarul general al ONU, Antonio Guterres a avertizat că schimbările climatice progresează mai repede decât era prevăzut și cere măsuri urgente pentru a se evita o “catastrofă”.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole