Ecologizarea batalelor istorice din rafinăria Vega

Rompetrol Rafinare traversează o nouă etapă în ecologizarea batalelor istorice. Astfel, se continuă programul de remediere și ecologizare al batalelor istorice existente în cadrul rafinăriei Vega Ploieşti şi trecerea în etapa cea mai importantă: neutralizarea şi eliminarea efectivă a gudroanelor acide și a reziduurilor petroliere.

Termenul de finalizare al lucrărilor este prognozat pentru 2022 iar efortul investiţional se ridică la câteva zeci de milioane de dolari.

“Este un proiect important pentru Rompetrol Rafinare şi acţionarul său majoritar – KMG International şi demonstrează angajamentul nostru pentru reducerea continuă a impactului activităţilor şi operaţiunilor asupra mediului înconjurător şi a sănătăţii comunităţilor locale, dar şi eforturile pentru alinierea la cele mai exigente prevederi din legislația națională și europeană în domeniu. Realizarea acestui program complex implică nu doar alocarea unor resurse financiare extraordinare, ci şi adoptarea celor mai bune tehnologii disponibile, luarea celor mai riguroase măsuri de siguranţă şi o conlucrare permanentă cu toti cei implicaţi“, a declarat Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare.

Batalele reflectă evoluţia industriei de rafinare de peste 160 de ani, gudroanele acide și reziduurile petroliere fiind rezultate și depozitate în proporţie covârşitoare în perioada anterioară privatizării rafinăriei Vega Ploieşti (1905-1999).
Eliminarea gudroanelor acide istorice nu este singura investiţie de mediu în derulare pentru rafinaria Vega. În acest an, Rompetrol Rafinare are în derulare investiţii de circa 8 milioane de dolari pentru a menţine rafinaria Vega la cele mai înalte standarde de calitate, de mediu şi pentru siguranţa angajaţilor şi a oraşului Ploieşti.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole