„Firicel cu dor de cântec românesc”

Emisiunea „Firicel cu dor de cântec românesc” a început un nou sezon la Litoral TV alături de realizatorul Gheorghe Luca, îndrăgit solist de muzică populară. Prezentă de cinci ani în grila postului, emisiunea își propune ca și de această dată să-și bucure telespectatorii cu un folclor autohton prin intermediul cântului și dansului tradițional.

Fiecare ediție aduce în fața telespectatorilor oameni care au moștenit și transmit mai departe mostre nealterate din bogăția culturală a fiecărei zone geografice din țara noastră.
Realizatorul acestei producții, Gheoghe Luca, a crescut cu muzica populară românească încă de mic copil. Melodiile Mariei Lătărețu îi erau fredonate adesea de către mama sa, iar mai târziu acestea au făcut parte din repertoriul lui. Odată cu trecerea timpului a devenit un artist consacrat, a activat în cadrul mai multor ansabluri profesioniste din țară, iar în prezent este solist și realizatorul emisiunii „Firicel cu dor de cântec românesc”

„Așadar, eu cânt de când mă știu și pentru asta mulțumesc, încă o dată, măicuței mele că a avut grija să îmi dea cântecul așa cum a trebuit. Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru-că m-a înzestrat cu harul de a iubi frumosul și cântecul popular, de care nu o să mă dezic niciodată.”

„Firicel cu dor de cântec românesc”, poate fi urmărită în direct în fiecare vineri, de la ora 16.00 la Litoral TV.
Reporter: Sondra Sandu ; Imagine; George Dima

Cele mai Accesate Articole