Agenția Spațială Română salută misiunea Apollo 11

Cu ocazia aniversării a 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună, Agenţia Spaţială Română şi Universitatea Politehnică Bucureşti au dezvelit o placă memorială dedicată misiunii Apollo 11. Aceasta îi înfățișează pe cei trei astronauți care au participat în urmă cu cinci decenii la marele eveniment.

Alături de figurile lui Neil Armstrong, Edwin (Buzz) Aldrin şi Michael Collins, placa memorială include mesajul “Misiunea Apollo 11 – Primii oameni care au păşit pe Lună – 20 iulie 1969” și va rămâne expusă în campusul Universității Politehnice Bucureşti, lângă Esplanada Bibliotecii Centrale.
Până în prezent, doar 12 astronauți au reușit să ajungă pe suprafața Lunii, ultimul dintre ei în anul 1972. Specialiștii din domeniu urmăresc să îmbunătățească statistica aselenizărilor în următorii 5 ani și au creat programul Artemis. Acesta este coordonat de NASA în colaborare cu o serie de parteneri internaţionali, printre care şi Agenţia Spaţială Europeană, din care România face parte ca stat membru. Misiunea Artemis 3 va duce în anul 2024 astronauţi pe Lună, inclusiv prima femeie care va păşi pe scoarţa satelitului natural al Terrei, și va fi echivalentul lui Apollo 11.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole