Val de caniculă în Europa. Este alertă în Italia, Franța, Belgia și Olanda

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Italiană că, în conformitate cu datele transmise de Ministerul Sănătăţii,  mai multe regiuni italiene se confruntă cu un nou val de caniculă, în mai multe oraşe ale ţării.
Potrivit unui comunicat transmis marţi de MAE, autorităţile locale au emis cod roşu pentru caniculă, valabil în ziua de 24 iulie, pentru oraşele: Brescia (Lombardia), Bolzano (Trentino Alto-Adige), Florenţa (Toscana), Perugia (Umbria) şi Torino (Piemonte).
Pentru ziua de 25 iulie, codul roşu pentru caniculă este extins şi pentru oraşele Bologna (Emilia-Romagna), Frosinone, Rieti, Roma (Lazio), Genova (Liguria), Pescara (Abruzzo), Trieste (Friuli Venezia Giulia) şi Verona (Veneto). A fost emis, de asemenea, cod portocaliu de caniculă pentru mai multe oraşe din nordul şi centrul ţării.
În Belgia a fost declanşată pentru prima dată alertă roşie de caniculă.
Miercuri, “temperaturile vor urca până aproape de recordurile absolute”, au anunţat meteorologii din această tară.
Și în Germania se așteaptă în zilele următoare peste 40 de grade Celsius în regiunea Köln, iar în Franţa aproape toate regiunile sunt sub alertă de caniculă.
Și în Regatul Ţărilor de Jos se înregistrează temperaturi extreme.
Institutul Regal Olandez de Meteorologie (KNMI) a emis un cod portocaliu de caniculă până pe 26 iulie 2019.
A fost activat Planul Naţional pentru căldură extremă şi se recomandă populaţiei luarea măsurilor necesare pentru prevenirea deshidratării şi a supraîncălzirii organismului.
De asemenea, Căile Ferate Olandeze au luat măsuri suplimentare pentru evitarea unui posibil disconfort al călătorilor.
MAI menționează că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: + 31 (0) 70 354 15 80; + 31 (0) 70 322 86 12;+31 (0) 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Cele mai Accesate Articole