Proiecte noi în cadrul rafinăriei Vega

Rompetrol Rafinare, companie din care face parte și Rafinăria Petromidia, membră a KMG International, va moderniza în perioada următoare centrala termică a rafinăriei Vega din Ploiești. Investiția urmărește creșterea eficienței energetice, dar și continuarea procesului de reducere a impactului activităților sale asupra mediului inconjurător.

Efortul financiar pentru acest proiect se ridică la peste 1,9 milioane USD. El cuprinde, printre altele, montarea unui cazan de abur nou, produs în linie cu cele mai înalte standarde, achiziționat la finele anului trecut.

„Implementarea de proiecte noi în cadrul rafinăriei Vega este una dintre prioritățiile Rompetrol Rafinare. În ultimii ani, unitatea din Ploiești a înregistrat o creștere operațională importantă, care ne motivează să mergem mai departe și să ducem rafinăria, în continuare, pe un drum ascendent. Instalarea cazanului de abur ne va ajuta să eficientizăm procesele de producție, dar, foarte important, să avem un impact cât mai scăzut asupra mediului înconjurător. Țelul nostru pentru următorii ani este să creștem eficiența energetică din Vega Ploiești până aproape de randamentul maxim”.

Obiectivele acestui proiect vizează, în principal, îmbunătățirea eficienței energetice a rafinăriei prin creșterea randamentului de la 91%, în prezent, la circa 96% și reducerea emisiilor rezultate în urmă procesului de producție abur, în acord cu prevederile autorizației integrate de mediu și a legislației în vigoare.
Pentru acest an, rafinăria Vega și-a propus un buget investițional de 8,8 milioane USD, din care 4,2 milioane vor fi alocate proiectelor de optimizare și automatizare a fluxurilor de aprovizionare a materiilor prime, stocarea și producția produselor petroliere.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole