Nicolae Moga, cel mai scurt mandat la conducerea MAI

Ministrul de Interne si-a dat demisia dupa nici măcar o săptămână de la numirea în funcție.


“In urma unei discutii pe care am avut-o dimineață cu doamna Dăncilă, am decis să mă retrag din funcția de ministru de Interne”, a declarat Nicolae Moga de la pupitrul Guvernului.

Social-democratul a spus că face acest pas după doar 6 zile în funcție pentru a salva din reputația Ministerului de Interne, puternic zdruncinată în urma modului în care s-a acționat în cazul crimelor de la Caracal.

“Retragerea din această demnitate trebuie văzută ca un nou început pentru minister. Toate aceste cercetări vor continua. Am încredere în oamenii onești și profesioniști din minister că vor reuși să ducă la bun sfarșit munca începută și le multumesc pentru colaborare. Îi mulțumesc dnei Dăncila pentru încredere”, a conchis Moga.

El a devenit, astfel, detinatarul celui mai scurt mandat la conducerea MAI. În cele 6 zile cât a condus MAI, după demiterea lui Carmen Dan, Moga s-a confruntat cu proteste zilnice în fața ministerului, după ce au început să apară detalii despre modul în care au acționat autoritățile în cazul crimelor de la Caracal.
Ministrul Moga era asteptat, luni, la audieri în Parlament, pentru a da explicații despre operațiunile de la Caracal, însă nu s-a prezentat. În schimb, social-democrații au stat în ședință până seara târziu, fără a da vreo declarație la final, evitând presa pe o ieșire laterală.
Redactor: Sondra Sandu

Cele mai Accesate Articole