RAJA, locul 10 la nivel național

În randul operatorilor români de profil, tariful perceput de RAJA S.A. la apă potabilă  este pe locul 10 în clasamentul national.

Spre deosebire de celelalte companii – care au posibilitatea folosirii unor surse de suprafață, RAJA S.A. extrage apa furnizată din subteran, prin sute de foraje de mare adâncime, ceea ce implică mari cheltuieli cu energia electrică aferentă pompării din subteran.
În același timp, RAJA S.A. a cofinanțat cu peste 50 milioane euro Programul Operațional Sectorial de Mediu în valoare de peste 300 milioane euro, în urma căruia au rezultat investiții care au intrat în patrimoniul Unităților Administrativ-Teritoriale.
Printre cele mai mari investiții se numără și 16 stații de epurare moderne, prevăzute inclusiv cu treapta terțiară de tratare a apelor uzate, apele deversate în emisar fiind ape curate care respectă toți indicatorii impuși privind protecția mediului înconjurător. În aceste condiții, tariful perceput pentru serviciul de canalizare acoperă două componente – canalizare și epurare, RAJA S.A. fiind prima companie la nivel național în ceea ce privește numărul stațiilor de epurare.  Cu toate acestea, tariful perceput de RAJA pentru serviciile de canalizare-epurare este pe locul 2 la nivel național.
În prezent, RAJA derulează proiecte în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare de peste 600 milioane euro.
Tariful practicat de companie este aprobat de către Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice după o verificare riguroasă a tuturor componentelor de preț și a respectării Strategiei Tarifare.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole