Înlesniri la plată pentru datornici

Executivul de la București a aprobat  în ultima ședință un act normativ pentru un mecanism de restructurare financiară adresat contribuabililor care au datorii la bugetul de stat și cel local. Beneficiarii noilor măsuri elaborate sunt persoanele fizice, firmele, instituțiile publice și alte entități care îndeplinesc condițiile prevăzute în actul normativ.

Plafonul debitelor prevăzut de actul normativ aprobat și în funcție de care va fi stabilită modalitatea de stingere a datoriilor este de un milion de lei.
Măsura de restructurare financiară aprobată de Guvern reprezintă o gură de oxigen pentru mediul de afaceri din România.
Restructurarea poate fi constituită din una sau mai multe măsuri şi anume: plata eşalonată a obligaţiilor bugetare, conversia în acţiuni a obligaţiilor bugetare, în condiţiile reglementate de Codul de procedură fiscală, stingerea obligaţiilor bugetare prin darea în plată a unor bunuri imobile ale debitorului sau anularea unor obligaţii bugetare principale în proporţie de maximum 50% din totalul acestora, în funcţie de capacitatea financiară de plată a fiecărui debitor.
Până la sfârșitul anului în curs, este estimat ca impactul asupra bugetului de stat în urma aplicării mecanismului de restructurare financiară să se reflecte într-o creștere a veniturilor de aproximativ 2,4 miliarde de lei.
Redactor: Mihaela Țânțaru

Cele mai Accesate Articole